Evenementen

Evenementen in Gelderland.

Er zijn voorstellingen, evenementen, concerten, openlucht theaters  en tentoonstellingen. De activiteiten zijn even divers als het publiek. Met Pasen is er de Kunstroute, in het voorjaar zijn er de Keidagen, in mei race in Hengelo, in de zomer zijn er de zomer oogstfeesten, festivals en IJsseljazz en in de winter WinterWonderLand Lochem en Christmas Carol in Bronckhorst.

Hieronder een kleine compilatie van de evenementen in de omgeving van Logeerboerderij Oltvoort. Meer informatie kun je vinden op de website van VVV Lochem, VVV Zutphen, VVV Bronckhorst enz.


Eind april vindt Kunst in Lochem dit is een Kunstroute in alle kernen van de gemeente Lochem. Er doen meer dan 130 kunstenaars op 57 locaties aan deze kunstroute mee

27 april Koningsdag. Diverse activiteiten in bijna alle kernen van de gemeente Lochem

Eerste weekend van mei is er de Wegrace in Hengelo (Gld).

Eind mei Keidagen in Lochem. Jaarlijkse feestdagen in Lochem, met kermis, muziek en straattheater.

Begin Juni Open Tuinen de Wiersse in Vorden.

Tweede weekend van juni is er het Harfsens School- en Volksfeest.

Eind Juni Buitenkunstig Gorssel In het hart van Gorssel kan men genieten van bijzonder straattheater en optredens, een ruime keuze aan brocante en kunst, heerlijke live  muziek en lekker eten.

In Juli zijn er diverse Openluchtspelen te bewonderen o.a. in Lochem en Bathmen

Eind Juli is er Tuinweekend in Gorssel. Hier kun je diverse particulieren tuinen bezoeken

Begin Augustus is er de Achterhoekse Fietsvierdaagse in Laren

Tweede zondag van augustus kun je authentieke koetsen en paarden bewonderen tijdens de Kastelenrit in Vorden

Begin september Larense Kermis. Een kermis met veel muziek in de diverse horecagelegenheden.

Ook is er begin september IJsseljazz in Gorssel.. Een stijlvol jazzfestival in het centrum van Gorssel met grote namen.

Eind september vindt het Oktoberfest in Lochem plaats. De beste Schlagers, Bier, Bratwurst, Pretzels en vooral viel Spass.

Tweede weekend van oktober is er de Nationale Bokbierdag in Zutphen. Dit is een groots optocht evenement met o.a. Bierwagens, Oldtimers en verschillende soorten bokbier.

Begin november Slipjacht van Jachtcomité Vorden. Dit is een mooi spektakel om te zien. Start is vanaf het Kasteel Vorden.

Tweede weekend in december is er WinterWonderLand. Dit is een sprookjesachtig Openluchttheater in Lochem.

Weekend voor Kerst is Bronckhorst omgetoverd tot het verhaal van Scrooge. Tijdens het jaarlijkse Dickensfestival wandelen burgers, boeren en buitenlui in negentiende-eeuwse kleding door de beklinkerde straten. Beleef de tijd van Charles Dickens en geniet van straattoneel, zangkoren, vuurkorven en een kleinschalige kerstmarkt in een prachtige entourage.

Verder zijn er in de winterperiode veel midwinterhoornblazers actief bij vele evenementen. Te denken valt aan kerst op Landgoed Verwolde en in Openluchttheater Gorssel.

 

Logeerboerderij Oltvoort zorgt voor ontspanning, maar zeker ook voor inspanning